Kozijnen reinigen en conserveren

Onderhoud en bescherming van kozijnen

Kozijnen worden dagelijks blootgesteld aan (slechte) weersomstandigheden en vervuiling van bijvoorbeeld uitlaatgassen. Het is daarom verstandig om uw kozijnen regelmatig te (laten) reinigen. Het reinigen van kozijnen kan een tijdrovende en lastige klus zijn. Aan de buitenkant zijn kozijnen vaak lastig bereikbaar. Tekke Dienstverlening wil graag uw houten, kunststof en/of aluminium kozijnen reinigen en conserveren. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om ieder type kozijn de juiste behandeling te geven.

Reinigen van kozijnen

Voor het reinigen van uw kozijnen wordt gebruik gemaakt van speciale reinigingsmiddelen die ervoor zorgen dat de oorspronkelijke kleur van uw kozijnen terugkomt. Kozijnen kunnen van kleur veranderen en hun glans verliezen doordat zij worden blootgesteld aan bijvoorbeeld zonlicht, insecten en neerslag. Door kozijnen tijdig te reinigen, wordt de levensduur van de kozijnen verlengd.

De manier (en dus de kosten) van reiniging verschillen overigens per type kozijn. Houten kozijnen moeten bijvoorbeeld vaker en uitgebreider worden onderhouden dan kunststof kozijnen. Bij houtrot is het ook mogelijk dat een houten kozijn volledig moet worden vervangen. Een kozijn van kunststof of staal heeft weer een andere manier van reinigen nodig. Onze professionele glazenwassers geven u graag advies voor de juiste manier van reinigen. U kunt ons inschakelen voor zowel kleine als grote objecten. Met onze eigen hoogwerkers reinigen wij kozijnen ook op grote hoogte. Wij gaan altijd voor de beste oplossing met hoogwaardige producten en de beste kwaliteit.

Kozijnen reinigen en conserveren

Conserveren van kozijnen

Met het conserveren van kozijnen brengen wij een beschermlaag aan die water- en vuilafstotend werkt. Dit resulteert uiteindelijk in een langdurig schoner kozijn met een langere levensduur. Daarnaast zorgt de conserveringslaag ervoor dat uw kozijn makkelijker te onderhouden is. Voor het schilderwerk aan kozijnen gebruiken we hoogwaardige verf en coatings. Na het conserveren van kozijnen zijn ze weer als nieuw en beschermd tegen de weersomstandigheden.

Net als bij reinigen hangt ook de juiste manier van conserveren af van de materiaalsoort die voor uw kozijnen is gebruikt. Tekke Dienstverlening maakt voor de verschillende type kozijnen gebruik van diverse coatings en nano-coatings. Nano-coating is een manier van beschermen (voor metalen, kunststof en aluminium kozijnen) op basis van een chemische (nano)technologie. Nano-coating kan uw kozijnen tot 10 jaar lang beschermen en maakt ze daarmee erg duurzaam. Voorwaarde is wel dat een professioneel bedrijf de coating aanbrengt. Een ander voordeel van de coating is dat de kozijnen makkelijker zijn schoon te houden.

Meer informatie over reinigen en/of conserveren van kozijnen?

Heeft u houten, kunststof of aluminium kozijnen en wilt u deze laten reinigen en/of conserveren? Neem dan contact met ons op in de omgeving Amsterdam en Amstelveen. Bel 020-6402299 of 06-50247999 of stuur een e-mail naar info@uw-glazenwasser.nl. Wij kunnen u advies geven over welke behandeling gebruikt moet worden voor het reinigen en/of conserveren van uw kozijnen.

    Direct contact!


    Certificeringen:

       VCA